Fudge på kondenserad choklad mjölk.

Chokladfudge med endast tre ingredienser.
Len och ljuvlig chokladfudge som du får till på nolltid.
Det bästa av allt är att man slipper koka, hålla reda på temperatur, termometer osv.
Min snabba fudge skiljer sig lite från de andra som görs med kondenserarad mjölk.
Skillnaden är att jag har använt mig av
Kondenserad chokladmjölk, vilken redan smakar choklad. "Chocolate condensed milk"
finns att hitta på bakhyllorna tillsammans med kondenserad mjölk och karamelliserad mjölk.
Super gott, snabbfixat och du får en fudge med extra choklad smak. 

\n
Jag har använt mig av mörk bakchoklad med 55 % kakaohalt.
Du kan lika väl blanda både ljus och mörk choklad och tillsätta favoritnötter om önskas.
Super enkel att göra och super god.

Så här gör jag
Recept :

1 burk chocolate condensed milk - 397g.
400 g mörk choklad.
25 g smör

Gör så här : 

Ta fram en form ca 20×20 och klä med bakplåtspapper.

Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i micron på medel effekt.
Använder du micron är det viktigt att du rör om då och då.

Ta fram en tjockbottnad kastrull och lägg i den kondenderade chokladmjölken och smöret.
Värm på svag värme tills smöret är smält och väl blandat.
Ta av från värmen och rör ner den smälta chokladen.
Rör om och blanda väl.
Häll i formen och fördela jämt.
Täck med plast och ställ in i kylen tills fugen har stelnat så pass att det går bra att skära. 
\n
(2 - 4 timmar ) 
\n










"Fudge på kondenserade choklad mjölk" " fudge endast tre ingredienser"

Trillingnöt

Trillingnöt
\n

Den klassiska trillingnöten i Alladinasken som helt plötsligt försvann till mångas besvikelse.
Men det är tur att man kan göra egna.
\n
 
\n
Super goda och enkla att göra.
\n

\n
\n
 
\n
\n
\n
Recept :

Ca 150g hasselnötter.
200 - 250 g mjölkchoklad.

Gör så här.
Rosta hasselnötterna i en torr och varm stekpanna tills skalen börjar flaga och hasselnötterna börjar ta lite färg.
Lägg över dem på en kökshandduk och gnugga runt dem i duken tills skalen lossnar.

Smält 100g av mjölkchokladen över ett vattenbad eller försiktigt i micron.
Lägg de skalade hasselnötterna i den smälta chokladen och blanda väl.

Skeda upp tre hasselnötter åt gången.
skaka försiktigt bort överflödig choklad.
Klicka ut dem på ett bakplåtspapper.
När bakplåtspappret är fullt av klickar ställ in i kylen och låt stelna.

Smält resterande choklad.
Ta fram trillingnötterna.
Vänd ner en trillingbit i taget ytterligare en gång i den smälta chokladen.
Skaka av överflödig choklad.
Lägg dem på bakplåtspapper och ställ in i kylen för att stelna.
\n
Häll resten av chokladen i spritspåse och ringla lite tunna streck över trillingnötterna.
Låt stelna.

Smaklig spis :) 


" trillingnöt recept" - Trillingnöt

Saffransbullar med mandelmassa - saffransbullar med vaniljfyllning.

Goda saffransbullar med mandelmassa.

Tycker man inte om mandelmassa så har jag tagit med vaniljfylling som alternativ här i receptet.

Så här gör jag mina saffransbullar
50 g jäst
150 g smör - rumstempererat
5 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
1/2 tsk kardemumma 
1 g saffran - 2 pkt a 0,5 g
Ca 16 dl vetemjöl special eller

Mandelmassa fyllning :

200 g mandelmassa
100 g smör - rumstempererat smör
1/2 dl socker.
Riv mandelmassan och rör ihop ingredienserna till en jämn smet.

Alternativ:

Vaniljfyllning :
100 g smör - rumstemererat
4-5 msk vaniljsocker
1 dl socker.
Blanda ihop ingredienserna till en jämn massa.

Gör så här :

Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken så att den blir fingervarm.
Häll i hälften av mjölken och rör runt tills jästen är upplöst.
Häll i resterande mjölk och saffranet.
Rör runt.
Tillsätt socker, salt, kardemumma och ca 12 dl vetemjöl special.
Knåda ihop en kladdig deg.
Tillsätt det rumstempererade smöret och arbeta in i degen.
Tillsätt lite vetemjöl i taget tills du har en jämn deg.
Låt degen vara något kladdig.
Jäs under bakduk ca 60 minuter eller tills degen har blivit dubbelt så stor.

Sätt ugnen på 250 grader.

Ta ut degen på mjölat underlag och tillsätt lite mjöl.
Knåda igenom.
Dela degen i två delar.
Kavla ut en rektangel och bred på mandelmassa fyllningen.
Rulla ihop degen från långsida till långsida.
Skär degen i ca 1 1/2 - 2 cm jämn stora bitar och lägg bitarna med snitt ytan uppåt på en plåt klädd med bakplåtspapper eller i pappersformar.

Låt jäsa ytterligare 20 -30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen
Ca 8 - 10 minuter.
Eller tills du ser att bullarna har fått en fin färg på ytan. 
\n
Smaklig spis :) 



Saffransbullar med mandelmassa fyllning" " saffransbullar med vaniljfyllning"